De voordelen van een aansprakelijkheidsverzekering 

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten heeft in principe alleen maar voordelen en één klein nadeel. Het nadeel is dat het geld kost. Bij een aansprakelijkheidsverzekering betaal je net als bij een zorgverzekering een maandelijkse premie om je in te dekken tegen mogelijke toekomstige kosten, die er misschien helemaal nooit komen.  

Nadelen vs voordelen? 

Dit kleine nadeel staat echter in schril contrast met de voordelen die een aansprakelijkheidsverzekering met zich meebrengt. Het grootste voordeel is het feit dat alle kosten bij een ongeluk worden vergoed door de zorgverzekeraar. Deze maandelijkse premie betreft vaak een laag bedrag van tientallen euro’s die je bij een ongeluk verzekeren van een volledige kostenvergoeding tot een maximaal bedrag van vaak rond de miljoen euro. Bekijk hier meer over op: www.aansprakelijkheidsverzekering.com 

Uit eigen zak betalen 

Dit houdt dus in dat je bij zowel grote als kleine ongevallen met bijvoorbeeld een fiets of binnenshuis waarbij er schade aan iets of iemand anders wordt berokkend, geen gemaakte kosten uit eigen zak hoeft te betalen. Hierdoor hoef je nooit bang te zijn voor een persoonlijke financiële ondergang bij pech of een ongeluk. Daarnaast wordt het door veel mensen ook als een groot voordeel gezien dat je met een gerust hart je dagelijkse leven kan leiden op het moment dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten. Je hoeft niet heel de dag met een angstig gevoel op je tellen te passen dat je geen schade bij iets of iemand veroorzaakt. Nu is niemand daar natuurlijk naar op zoek, maar het leven met deze extra angst wordt door niemand als prettig ervaren.  

Share